Recept koji spaja najbolje od dva svijeta – meke palačinke i okus tiramisua

Twist na desertne klasike kojih nam nikad nije dosta.

Ako postoje dva deserta na ovome svijetu kojima se uvijek rado vraćamo, onda su to tiramisu i palačinke. Palačinke volimo u sto i jednoj varijaciji – od najobičnijih praznih palačinki sa šećerom pa sve do torti od palačinki. Isto je i s tiramisuom, omiljenim talijanskim desertom koji nam je nadraži u svojoj originalnoj verziji, ali nećemo ga nipošto odbiti ni ako dođe na naš tanjur s kremom od pistacija, malina ili pak kokosa.

U moru viralnih recepata tako smo ovih dana naišli na recept za tiramisu palačinke – kremaste, fluffy i okusno neodoljive. Video koji je sherala Instagram blogerica na svom profilu @margauxthecook odmah nas je oduševio pa smo ga za vas detaljno raspisali u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Doğa Huriye Özkaya (@margauxthecook)

Tiramisu palačinke

Sastojci za kremu:

  • 250 ml vode
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice mlijeka (500 ml)
  • 3 velike žlice brašna
  • 1/2 žlice granuliranog šećera
  • 1-2 kapi vanilije
  • 200 g mascarponea

Sastojci za palačinke:

  • preostala 2 bjelanjka
  • 2 žlice granuliranog šećera
  • 2,5 jušne žlice brašna s vrhovima
  • 1/2 paketića praška za pecivo
  • 3 žlice mlijeka

Postupak pripreme:

  • U hladnoj vodi sve sastojke osim sira dobro promiješajte i potom kuhajte na laganoj vatri. Kad smjesa postigne konzistenciju kreme, ugasite. Kad se malo prohladi dodajte mascarpone. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
  • Bjelanjke i šećer dobro umutite mikserom. Na vrh prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mlijeko i nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu za palačinke pecite normalno, na lagano nauljenoj tavi kao na videu u nastavku. Stavite 2 palačinke na tanjur, natopite ih omiljenom kavom i po želji dodajte komadiće čokolade. Prelijte kremom i pospite kakaom.
  • Ako želite, možete slagati palačinke, pa red kreme, pa red palačinki sve dok ne dobijete mali toranj – odnosno tiramisu tortu od palačinki. Ako vam je to pak prekomplicirano, jednostavno prelijte jednu kavom natopljenu palačinku kremom te pospite kakaom. Poslužite ohlađeno i uživajte.

GastroReceptiRecept koji spaja najbolje od dva svijeta – meke palačinke i okus...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj