Poznata Twix čokoladica slavu je stekla neodoljivom kombinacijom hrskavog biskvita, čokolade i karamele, a sada je možete pretvoriti i u tortu koja će razveseliti sve ljubitelje bogatih, raskošnih deserata. Ako vam problem nisu tisuće kalorija koliko ova slastica sadrži, garantiramo da ćete i više no uživati u ovom jednostavnom receptu za Twix tortu. Spajajući hrskavost i kremoznost, čokoladu, karamelu i kekse, ova torta idealna je za veća slavlja. Za sve one koji se nikako ne mogu zasititi Twix čokoladica, ova je torta ostvaranje svih njihovih gastro snova.
Sastojci:
Podloga:
- 300 g čajnih kolutića (čokoladnih)
- 150 g rastopljenog maslaca
Nadjev:
- 400 g sira mascarponea
- 400 ml slatkog vrhnja
- 80 g šećera u prahu
- želatina
Karamel:
- 125 g šećera
- 125 ml slatkog vrhnja
- 25 g maslaca
Čokoladni ganache:
- 200 g čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Postupak pripeme:
Za početak kekse usitnite i prelijte ih rastopljenim maslacem te ih zatim utisnite na dno kalupa torte. U zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva stavite peći podlogu oko 10 minuta, tek toliko da postane hrskava i da se lakše reže. Za to vrijeme izradite mikserom sir i tekuće slatko vrhnje te dodajte smjesi šećer. Želatinu stavite pripremati prema uputstvu te ju u nadjev dodajte nakon što nabubri. Prelijte smjesu preko podloge i ostavite da se stisne. Za to vrijeme na srednjoj vatri otopite šećer, dodajte mu ugrijano slatko vrhnje i maslac te kuhajte još 2 minute. Kada se malo ohladi, karamelu prelijte preko kreme. Usitnite čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem. Smjesu dobro promiješajte i prelijte preko stisnute karamele. Tortu stavite hladiti na minimalno 24 sata kako bi se karamela dobro stegla te ju kasnije ukrasite komadićima Twix čokoladica.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.