Svi pričaju o Bananko sladoledu, no jeste li znali da postoje i Bananko kocke?

Okus djetinjstva u samo malo drugačijem obliku.

Otkako se na tržištu pojavio novi sladoled Bananko, a koji okusom, oblikom i teksturom savršeno oponaša slavnu Kraševu čokoladicu, mnogi su se tim gastro novitetom vratili u djetinjstvo te se iznova podsjetili zašto toliko vole spoj pjenaste kreme od banana i čokoladne glazure.

No, iako je Bananko sladoled kod nostalgičara i kod male djece zasad izazvao ovacije, postoje i oni koji mu zamjeraju loš sastav te tek 0.2 posto udjela banane. Srećom, da biste uživali u prepoznatljivom Bananko okusu ne trebate kupovati ni originalnu čokoladicu ni njezinu ledenu verziju, već možete u vlastitoj kuhinji pripremiti neodoljive Bananko kocke – s puno više bogatstva okusa i prirodnih sastojaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Christian Llewellyn (@showmemagic_)

Bananko kocke

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 žlica brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žlice mlijeka
  • 4 žlice ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • Za preljev:
  • 200 ml vode
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice arome ruma

Za kremu:

  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka
  • 8 žlica šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 bočica arome banana

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja
  • 50 g maslaca
  • 6 žlica mlijeka
  • 3 žlice šećera u prahu

Postupak pripreme:

Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta masa. Dodati tada ulje i mlijeko, te naizmjence brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju umiješati polako kuhačom posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u prethodno pouljen i pobrašnjen lim za pečenje, poravnati žlicom i peći na 180 stupnjeva 30 minuta. Još vrući biskvit preliti vrućim preljevom koji se napravi tako da se u zavrelu vodu doda šećer i aroma ruma. Zaliveni biskvit ohladiti.

Dok se biskvit hladi napraviti kremu. U predviđenoj količini mlijeka skuhati puding sa šećerom. U još vrući kuhani puding umiješati maslac izrezan na komadiće pa dobro promiješati kako bi se krema ujednačila. Tada dodati aromu banane i dobro promiješati kako bi krema postala ravnomjerno obojena (aroma je intenzivne žute boje) i jednolična. Dobivenom kremom preliti prohlađeni biskvit i poravnati žlicom.

Pripremiti glazuru tako da u lončiću na tihoj vatri otopite natrganu čokoladu, dodate maslac, ulje, mlijeko i šećer. Miješati polako dok se sve skupa ne otopi i ne sjedini u jednoličnu i sjajnu glazuru. Dobivenom glazurom preliti kolač i pustiti da se ohladi. Rezati oštrim nožem uronjenim u vrelu vodu na komade željene veličine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SLATKI SVIJET (@slatkisvijet)

GastroReceptiSvi pričaju o Bananko sladoledu, no jeste li znali da postoje i...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj