Sunčano proljeće ovih dana nam mami osmijeh na lice, a činjenica da se bližimo sredini svibnja neprekidno nas tjera na to da razmišljamo gdje i kada na godišnji odmor. Još malo i stići će prvi lipanjski produženi vikendi, vrućine i zapare, a iako ćemo se tada na njih sigurno žaliti, sada nam djeluju neobično privlačno.
Naravno, tijekom ljeta mijenja se i naš odabir deserata i jela u kojima uživamo, a osim sladoleda i svježeg voća, ultimativna slatka poslastica za sljedećih par mjeseci bit će i Raffaello tiramisu! Kombinacija klasičnog talijanskog deserta od mascarpone sira, piškota, kave i kakaa ovog puta dolazi u kombinaciji s neodoljivim kokos okusom koji je vječna asocijacija na ljeto.
Klasična jednostavna priprema i nekoliko sati hlađenja u frižideru je sve što vas dijeli od uživanja u sočnim zalogajima tiramisua Raffaela koji možete naučiti pripremiti u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Raffaello tiramisu
Sastojci:
- 200 g piškota
- 200 ml kokosove kreme (možete koristiti slatko vrhnje 33%)
- 100 ml kondenziranog mlijeka
- 500 g mascarponea
- 150 g Raffaello kuglica
- 100 ml mlijeka (može se koristiti kokos)
- kokosove pahuljice
Postupak pripreme:
- Sameljite Raffaello kuglice u blenderu. Umutite kokosovu kremu u posudi dok ne postane gusta. Dodajte joj nasjeckani Raffaello, mascarpone, kondenzirano mlijeko i umutite mikserom dok masa ne postane glatka.
- Piškote uronite u mlijeko s obje strane na 2 sekunde i odmah prebacite na dno kalupa. Na vrh stavite polovicu kreme. Na vrh kreme složite drugi sloj piškota. Preostalom kremom premažite kolač.
- Pospite kokosovim pahuljicama i po želji ukrasite Raffaello kuglicama. Ostavite u hladnjaku oko dva sata. Prije posluživanja pospite kombinacijom kokos mrvica i kakaa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.