Tko može odoljeti ljutim pilećim krilcima?

Jednostavno i ukusno!

Pileća krilca odličan su izbor čak i za početnike u kuhinji jer je priprema jednostavna, a ne oduzima ni previše vremena. Varijacija postoji bezbroj, a mi smo se ovaj put odlučili za ljutu verziju koju možete poslužiti uz pečeni krumpir i razne umake. Ako želite umakom ublažiti okus, birajte one od svježeg sira i kiselog vrhnja jer će neutralizirati ljute začine.

Potrebno vam je:

1 kg pilećih krilaca
3 žlice sojinog umaka
1 žlica tabasco čili umaka
2 žlice meda
1 žličica tucane ljute paprike
2 režnja češnjaka
1 limun
vlasac
sol

Postupak:

U zdjeli pomiješajte sojin umak, tabasco, med, tucanu papriku, sitno nasjeckani češnjak, limunov sok i nasjeckani vlasac. U marinadu stavite zasoljena pileća krilca i ostavite ih da odstoje u hladnjaku minimalno sat vremena. Zagrijte pećnicu na 200 C, krilca stavite u nauljeni pleh i pecite 30 do 40 minuta. Za vrijeme pečenja, krilca povremeno okrenite.

GastroReceptiTko može odoljeti ljutim pilećim krilcima?

Jedna od najljepših domaćih bridal kolekcija sezone stiže iz Osijeka

Kada se govori o vjenčanju, malo stvari izaziva toliko uzbuđenja kao vjenčanica. Za mnoge mladenke, vjenčanica nije samo haljina; ona predstavlja simbol ljubavi, posvećenosti...

Facebook

100,860FanovaLajkaj