Keksi uz čaj ili šalicu toplog mlijeka su sinonim za ugodu i pravi comfort, hygge ugođaj. Iako se na tržištu svakako mogu pronaći i odlični kupovni keksi, ponekad je zapravo najljepše izdvojiti malo vremena te pripremiti svoju verziju od početka do kraja. Kako nam se okusna paleta sve više prilagođava jesenskim začinima i plodovima, odlučili smo vam predložiti da ovaj vikend probate napraviti jako ukusne kekse u kojima je glavna zvijezda cimet.
Cimet je začin koji nas asocira na božićne kolače i slastice, a s obzirom na to da do samog Božića brojimo tek malo više od 60 dana – pravo je vrijeme da krenemo s uvježbavanjem pripreme keksa i slastica. Ovi hrskavi cimet keksi za koje vam donosimo recept vrlo su lagani za pripremiti te vam je potrebno izdvojiti samo malo više od sat vremena kako biste uživali u njihovu mirisu i okusu.
Hrskavi keksi s cimetom
Sastojci:
- 220 g/2 šalice brašna
- 70 g šećera u prahu
- 150 ml mlijeka
- 1 razmućeno jaje
- čep ulja (suncokretovog)
- jedna žličica arome vanilije
- cimet (količina po želji)
- 2 šake smrvljenih lješnjaka
- prašak za pecivo (2 žličice)
- prstohvat soli
Postupak pripreme:
- Ugrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
- Sve suhe sastojke promiješajte u jednoj zdjeli.
- Zatim pjenjačom pomiješajte jaje, mlijeko, ulje i vaniliju. Tu smjesu dodajte suhim sastojcima te u to ubacite cimet i polovicu lješnjaka, pa sve to promiješajte dok smjesa ne bude glatka.
- Smjesu ulijte u kalup i po tome pospite ostatak lješnjaka i malo cimeta.
- Pecite 40 minuta te kad izvadite kolač čašom oblikujte krugove. Kada oblikujete krugove vratite ih peći dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
- Poslužite uz šalicu mlijeka ili vruće čokolade.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.