Aperol je tradicionalni talijanski aperitiv koji je zahvaljujući svojoj upečatljivoj narančastoj boji te kombinaciji gorko-slatkog okusa uspio zaluditi svijet, a iako ga primarno povezujemo s ljetnim mjesecima ove ćemo ga godine ispijati u božićnom izdanju.
Naime, iako nas do Božića dijeli još malo manje od 2 mjeseca, nama se već sada pije božićna verzija Aperola koja uključuje aromatične začine poput cimeta te zrači blagdanskom vibrom. Uz lijepo dekorirane čaše, ovo će piće postati vaš omiljeni zimski koktel, a kako ga pripremiti saznajte u nastavku.
Božićni Aperol
Sastojci:
- 50 ml Aperola
- 100 ml prosecca
- 30 ml soka od naranče
- 1 štapić cimeta
- 20 ml gazirane vode (po želji)
- Narančina korica za dekoraciju
- Led
Postupak pripreme:
U čašu za koktel dodajte led, Aperol i sok od naranče. Lagano promiješajte, zatim dolijte prosecco i gaziranu vodu, ako želite blaži okus. Ubacite štapić cimeta. Dekorirajte čašu koricom naranče i poslužite odmah.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.