Znamo da još ima dosta vremena do Božića, ali ovaj blagdanski Aperol nam se pije već sada

Bez sumnje će biti najtraženiji koktel zimske sezone.

Aperol je tradicionalni talijanski aperitiv koji je zahvaljujući svojoj upečatljivoj narančastoj boji te kombinaciji gorko-slatkog okusa uspio zaluditi svijet, a iako ga primarno povezujemo s ljetnim mjesecima ove ćemo ga godine ispijati u božićnom izdanju.

Naime, iako nas do Božića dijeli još malo manje od 2 mjeseca, nama se već sada pije božićna verzija Aperola koja uključuje aromatične začine poput cimeta te zrači blagdanskom vibrom. Uz lijepo dekorirane čaše, ovo će piće postati vaš omiljeni zimski koktel, a kako ga pripremiti saznajte u nastavku.

Božićni Aperol

Sastojci:

  • 50 ml Aperola
  • 100 ml prosecca
  • 30 ml soka od naranče
  • 1 štapić cimeta
  • 20 ml gazirane vode (po želji)
  • Narančina korica za dekoraciju
  • Led

Postupak pripreme:

U čašu za koktel dodajte led, Aperol i sok od naranče. Lagano promiješajte, zatim dolijte prosecco i gaziranu vodu, ako želite blaži okus. Ubacite štapić cimeta. Dekorirajte čašu koricom naranče i poslužite odmah.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jess•Rural Farm Mom Life & Deals (@rootsoutwest)

GastroReceptiZnamo da još ima dosta vremena do Božića, ali ovaj blagdanski Aperol...

Facebook

99,687FanovaLajkaj