Još ovog tjedna uživajte u filmskim večerima na Kvatriću!

Gledamo legendarne naslove o Zagrebu.

Zagrebačka su ljeta podnošljivija uz odlična kulturna događanja, a među njima se još ovog tjedna ističu filmske večeri na Kvatriću – koje pred publiku posve besplatno donose neke od kultnih naslova posvećenih upravo gradu Zagrebu! Dakle, ako ovog početka rujna ne znate što sa sobom tijekom večeri, savjetujemo vam da se zaputite na jednu od projekcija manifestacije ‘Nek’ oživi dobri duh zagrebačkih kina!’.

Radi se o eventu koji je startao 30.8., a traje sve do 7.9. te ga organiziraju KIC te zagrebačke četvrti Donjeg grada, a cilj im je odati počast pomalo zaboravljenim starim zagrebačkim kinima. Kao što znamo, Zagreb je nekoć imao velik broj gradskih kina, no s godinama su se ona, jedno po jedno, gasila. Sada je stoga mjesto održavanja ovog eventa Park Bartola Kašića, koji se nalazi između Tuškanove i Ulice Bartola Kašića, u neposrednoj blizini Kvatrića.

‘Ovo je posveta nekadašnjim kultnim kinima u istočnom dijelu Donjeg grada – „Studiju” u Vlaškoj, „Partizanu” na Kvatriću i „Mosoru” u Zvonimirovoj – čiji dobri duh želimo oživiti. Filmske večeri pod vedrim nebom svojim će koncertom otvoriti Ljetno kino, najveseliji bend s okusom mora i okusom soli. Cjelovečernjim igranim filmovima koje ćete moći pogledati zajedničko je to što se njihova radnja zbiva (ili barem počinje) u našem gradu. Ponesite sa sobom malo dobre volje, štokrl, jastučić ili dekicu, pronađite zgodno mjesto u parkiću i – opustite se. Pozovite i povedite svog muža ili ženu, djecu, prijatelje, susjede, one koje možda baš i ne volite, a ni oni ne vole vas, ali zato vole film…“, stoji u objavi događanja na Facebooku.

A evo i rasporeda projekcija za ovaj tjedan:

  • Petak, 6. rujna, u 20.30 sati – H-8 (1958., režija: Nikola Tanhofer, uloge: Ðurđa Ivezić, Boris Buzančić, Antun Vrdoljak, Vanja Drach)
  • Subota, 7. rujna, u 20.30 sati – Martin u oblacima (1961., režija: Branko Bauer; uloge: Boris Dvornik, Ljubica Jović, Braco Reiss, Antun Nalis), zatvaranje filmskih večeri

LifestyleKulturaJoš ovog tjedna uživajte u filmskim večerima na Kvatriću!

Facebook

99,687FanovaLajkaj