Keksići bez konkurencije – raspucanci s limunom po kojima će mirisati cijeli stan

Sočni, miomirisni i ukusni, raspucanci su naši omiljeni keksići.

Svake godine tijekom zime famozni keksi raspucanci počnu se sve češće i češće pojavljivati na našem stolu. Uglavnom ih se radi za blagdane, a iako obožavamo slavnu čokoladnu verziju raspucanaca, ovog smo se puta odlučili za njihovu inačicu s limunom. Raspucana šećerna korica, svjež okus citrusa i osvježavajuć miris – sve to čini ove kekse našom omiljenom poslasticom koja se savršeno slaže uz kavu ili čaj.

Osim što su ukusni, ove je kekse i lagano napraviti. Prionite poslu već danas i uživajte u hrskavim keksima od limuna po kojima će mirisati cijeli vaš dom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lorena Salinas (@cravingsjournal)

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 50 g maslaca
  • prstohvat soli
  • naribana korica 1 limuna
  • 40 ml ulja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 350 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice soka od limuna
  • 100 g šećera u prahu (za uvaljati)
  • 50 g šećera kristal (za uvaljati)

Postupak pripreme:

Prvo je potrebno izmutiti cijela jaja sa šećerom, maslacem i uljem. Zatim dodajte ekstrakt vanilije, koricu  i sok limuna te na kraju lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Kad dobijete lijepu glatku smjesu, stavite u frižider na hlađenje. Ova smjesa treba biti što hladnija i tvrđa pa je dobro ostaviti je u frižideru preko noći. Kada se tijesto dovoljno ohladilo, napravite od njega kuglice veličine oraha, zatim ih prvo uvaljajte u kristal šećer, a onda u šećer u prahu. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, nekih 10-15 min.

GastroReceptiKeksići bez konkurencije - raspucanci s limunom po kojima će mirisati cijeli...

Facebook

99,687FanovaLajkaj