Keksići bez konkurencije – raspucanci s limunom po kojima će mirisati cijeli stan

Sočni, miomirisni i ukusni, raspucanci su naši omiljeni keksići.

Svake godine tijekom zime famozni keksi raspucanci počnu se sve češće i češće pojavljivati na našem stolu. Uglavnom ih se radi za blagdane, a iako obožavamo slavnu čokoladnu verziju raspucanaca, ovog smo se puta odlučili za njihovu inačicu s limunom. Raspucana šećerna korica, svjež okus citrusa i osvježavajuć miris – sve to čini ove kekse našom omiljenom poslasticom koja se savršeno slaže uz kavu ili čaj.

Osim što su ukusni, ove je kekse i lagano napraviti. Prionite poslu već danas i uživajte u hrskavim keksima od limuna po kojima će mirisati cijeli vaš dom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lorena Salinas (@cravingsjournal)

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 50 g maslaca
  • prstohvat soli
  • naribana korica 1 limuna
  • 40 ml ulja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 350 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice soka od limuna
  • 100 g šećera u prahu (za uvaljati)
  • 50 g šećera kristal (za uvaljati)

Postupak pripreme:

Prvo je potrebno izmutiti cijela jaja sa šećerom, maslacem i uljem. Zatim dodajte ekstrakt vanilije, koricu  i sok limuna te na kraju lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Kad dobijete lijepu glatku smjesu, stavite u frižider na hlađenje. Ova smjesa treba biti što hladnija i tvrđa pa je dobro ostaviti je u frižideru preko noći. Kada se tijesto dovoljno ohladilo, napravite od njega kuglice veličine oraha, zatim ih prvo uvaljajte u kristal šećer, a onda u šećer u prahu. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, nekih 10-15 min.

GastroReceptiKeksići bez konkurencije - raspucanci s limunom po kojima će mirisati cijeli...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram