Kraj je ljeta, možemo opet uživati u kaloričnim desertima! Isprobajte stoga ovaj Nutella cheesecake

Recept kojem se uvijek iznova rado vraćamo.

Definitivno se zalažemo za to da svi jedemo i živimo zdravo tijekom cijele godine, a ne da vježbamo i pazimo na prehranu samo prije i tijekom ljetnih mjeseci kada se skidamo u badiće, no realno se s dolaskom jeseni naša prehrana barem malo promijeni – i okrene kaloričnijim receptima.

Postoji nešto utješno u uživanju u toplim varivima, gulašima i juhama, kao i u zasitnim čokoladnim tortama. Jedna od takvih je i megapopularna Nutella cheesecake torta, a kojoj se uvijek iznova jako veselimo. Neodoljive, kremaste teksture, bogatog čoko okusa i laka za pripremu, ova torta ne traži čak ni paljenje pećnice.

Ako i vi volite čokoladne deserte, a trenutno niste opterećeni s držanjem dijete, svakako je isprobajte prvom prilikom. Nećete požaliti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Miód Malina Sadki (@miod.malina.sadki)

Nutella cheesecake

Sastojci: 

Podloga:

  • 250 g mljevenih keksa čokoladnih
  • 40 g maslaca
  • 100 ml čokoladnog mlijeka
  • 30 g čokolade u prahu

Nadjev:

  • 250 gsvježeg sira (bez grudica)
  • 50 g šećera
  • 150 g Nutelle
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 kremfix

Ganache:

  • 150 g Noisette čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja

Postupak pripreme: 

  • Pomiješajte mljeveni keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljeni maslac. Po potrebi dodajte malo čokoladnog mlijeka tako da se dobije smjesa koja se ne mrvi. Smjesu utisnite u kalup promjera 26 cm i stavite u hladnjak dok pripremite nadjev.
  • Zagrijte Nutellu stavljajući je u posudu s toplom vodom. Mikserom kremasto umutite sir i šećer. Slatkom vrhnju dodajte kremfix pa dobro umutite (ako koristite slatko vrhnje na biljnoj bazi, onda kremfix nije potreban).
  • U posudi pomiješajte zagrijanu Nutellu, smjesu krem sira i šećera i umućeno slatko vrhnje. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Miješajući sjedinite sve sastojke i prohladite. Na ohlađenu koru izlijte čokoladnu kremu i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
  • Na pari otopite čokoladu i slatko vrhnje za ganache. Kada je krema ohlađena prelijte je ganacheom. Tortu stavite u hladnjak na minimalno 3-4 sata, najbolje preko noći. Poslužite uz prepržene drobljene lješnjake.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ανδρέας Λειβαδάς (@andreasleivadas)

GastroReceptiKraj je ljeta, možemo opet uživati u kaloričnim desertima! Isprobajte stoga ovaj...

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj