Talijanska salata Panzanella savršen je ljetni obrok…

...i prilog drugim jelima!

Talijanska kuhinja nerijetko inspirira cijeli svijet svojim jednostavnim i aromatičnim jelima, a u tu kategoriju svakako spada poznata toskanska salata Panzanella koja predstavlja idealan i brz ljetni obrok. Salata je to koja je prije bila poznata kao obrok siromašnih, upravo zbog suhog kruha koji je glavni sastojak, a osim što je možete jesti samostalno, odličan je prilog jelima s roštilja.

Sastojci:

  • Kruh
  • Crveni luk
  • Rajčica
  • Češnjak
  • Listovi bosiljka
  • Maslinovo ulje i ocat
  • Papar, sol

Bilo koji kruh narežite na komadiće veličine jednog zalogaja te ga posložite na papir za pečenje i pecite dok ne porumeni, otprilike 5-10 minuta (izvorni recept koristi stari kruh, ali okus je puno bolji ako svježi kruh pripremite u pećnici). U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, ocat, sol i papar. Rajčicu i crveni luk izrežite na komadiće te ih pomiješajte s kruhom i prelijte dresingom. Ova salata obavezno mora odstajati u frižideru prije posluživanja (barem jedan sat), a prije posluživanja nadodajte joj listove bosiljka.

U ovaj osnovni recept lako možete ubaciti i drugi namirnice poput mozzarelle, piletine, ili bilo kojeg drugog povrća!

GastroReceptiTalijanska salata Panzanella savršen je ljetni obrok...

Facebook

99,687FanovaLajkaj